Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Różnica jest spora – mowa o wyglądzie budynku dawnego banku przy ul. Słowiańskiej w Głogowie

RED
Budynek po banku przy ul. Słowiańskiej przeszedł metamorfozę
Budynek po banku przy ul. Słowiańskiej przeszedł metamorfozę Grażyna Szyszka
Dobiegają końca prace przy przebudowie budynku po banku przy ul. Słowiańskiej. Obiekt zyskał nowoczesną bryłę, a wewnątrz trwa już urządzanie pomieszczeń pod gabinety medyczne. Różnica w wyglądzie jest spora.

Kilka lat trwały prace przy przebudowie budynku po dawnym banku przy ul. Słowiańskiej w Głogowie. Obiekt jest już prawie ukończony, a w środku trwa urządzanie pomieszczeń.

Z informacji na tablicy przed budynkiem wynika, że będzie działać zespół gabinetów lekarskich z salą zabiegową i laboratorium.
Budynek został gruntownie przebudowany, zyskał nowoczesną bryłę, a do wejścia dobudowano nowe schody wraz z pochylnią dla osób niepełnosprawnych. Jest też nowy chodnik.
Wygląd zmieniło też otoczenie budynku, bo posadzono drzewka, a przed wejściem stanęły ławki.

Jak już pisaliśmy, budynek po banku przy ul. Słowiańskiej stał pusty kilka lat. Najpierw należał do prywatnego właściciela, który go wykupił. Jeden z planów zakładał tam otwarcie przedszkola. Jednak w 2017 roku były bank zmienił właścicieli, a obiekt zmienił przeznaczenie.

Budynek po banku przy ul. Słowiańskiej przeszedł metamorfozę

Różnica jest spora – mowa o wyglądzie budynku dawnego banku ...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zmiana czasu nie ma sensu. Kiedy z tym skończymy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na glogow.naszemiasto.pl Nasze Miasto