Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych przygotowujący się do egzaminu z kwalifikacji TG.07 mogli sprawdzić swoich sił na szkoleniu unijnym pod okiem fachowców – praktyków kulinarnych.
Szkolenie, które zorganizowano w ubiegłym tygodniu przeprowadzili Mariusz Nowicki i Bartłomiej Heba. To znane i cenione w zawodzie osobowości.
Mariusz Nowicki to m.in. aktualny wiceprezes Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, sekretarz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w latach 2002-2010, trener Narodowej Reprezentacji Kucharzy Juniorów do olimpiady kulinarnej Erfurt (Niemcy) w latach 2004, 2006,2008, wieloletni szef kuchni w Warszawskich restauracjach, swoje szlify zdobywał w latach 90-tych w hotelu Marriott, a także szkoleniowiec-trener w warszawskim ZSZ i szkole gastronomicznej przy ul. Poznańskiej.
Z kolei Bartłomiej Heba to m.in. trener kulinarny w Makro Centrum Horeca 2010-2012, szef kuchni w Akademii Grillowania Weber 2012-2013, specjalista nauki zawodu w szkole gastronomicznej w Warszawie przy ul. Poznańskiej od 2012 roku do chwili obecnej a także szef kuchni restauracji CH 32 w hotelu Marriott Renaissance 2018-2019.
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?