Każdego roku w Tłusty Czwartek sprzedaż pączków znacznie rośnie. Do pączkarni i cukierni ustawiają się długie kolejki chętnych na słodkie szaleństwo. Nic więc dziwnego, że do tego dnia pączkarnie przygotowują się już wcześniej. Tak było m.in. w „Naszej Pączkarni" przy alei Wolności w Głogowie.
– Ciężko powiedzieć ile pączków przygotujemy, bo zawsze robimy je na bieżąco, ręcznie. To nie jest maszynowa produkcja. Na pewno postaramy się, żeby ich nie zabrakło – mówił nam pan Henryk, właściciel „Naszej Pączkarni".
Na pewno liczba przygotowanych pączków pójdzie jednak w tysiące.
Popularna pączkarnia znajduje się w budynku na rogu alei Wolności i ul. Jedności Robotniczej. Już w środę pojawiają się w niej klienci kupujący pączki na zapas - by nie musieć stać w kolejce jutro.
Pączki będą smażyć już w nocy
„Nasza Pączkarnia" otwiera się już o godz. 5.30. Jeszcze wcześniej pracownicy przygotowywalli pierwsze partie pączków.
– Zrobienie partii od początku do końca to około 1,5 godziny pracy – mówią nam.
Już wczoraj praca w pączkarni szła pełną parą, bo klientów nie brakowało. Zobaczcie jak wyglądały przygotowywanie pysznych pączków dla głogowian.
Zobaczcie zdjęcia - tak powstają pączki w Głogowie
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?