Z okazji obchodów 20-lecia współpracy między Dolnym Śląskiem a Saksonią zorganizowano „Dolnośląsko-Dolnosaksońskiego Turnieju Gastronomicznego - Partnerstwo, które smakuje”.
Wzięły w nim udział także uczennice III klasy technikum żywienia gospodarstwa domowego w Technikum nr 6 w Głogowie : Anna Preisner, Marlena Rok i Martyna Pawelec.
Dziewczyny zdobyły pierwsze miejsce i będą reprezentować nasze województwo w międzynarodowym etapie konkursu.
Na przystawkę przygotowały wędzonego pstrąga na galaretce z soku buraczanego z surówką z białej cebuli, szczypiorku i jabłka na śmietanie. Daniem głównym był strudel faszerowany duszoną kapustą włoską z boczkiem oraz zraz zawijany z polędwicy wieprzowej z farszem z kapusty włoskiej, boczku i jabłka z przecieranym sosem warzywnym.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?