Organizatorem warsztatów była Agencja Rynku Rolnego oddział we Wrocławiu. Akcja jest związana z promocją produktów żywnościowych wysokiej jakości oraz potraw regionalnych i tradycyjnych. O zaletach ekologicznej i zarazem smacznej kuchni mówił zawodowy kucharz Grzegorz Wiatrowski, który jest szefem wrocławskiej restauracji Balkon. Uczniowie ZSP świetnie poradzili sobie z zadaniem. Pod okiem fachowców przygotowali między innymi filet z karpia panierowany w otrębach żytnich podawany z kapeluszami podgrzybków, pierogi z soczewicy i białego sera z sosem porowym czy medaliony z dzika z sosem tymiankowym i warzywami.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?