Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Głogów: W przyrodniczej gotowali z mistrzami

sel
W Zespole Szkół Przyrodniczych zorganizowano warsztaty kulinarne. Uczniów szkoliło dwóch mistrzów kuchni z Wrocławia.

Organizatorem warsztatów była Agencja Rynku Rolnego oddział we Wrocławiu. Akcja jest związana z promocją produktów żywnościowych wysokiej jakości oraz potraw regionalnych i tradycyjnych. O zaletach ekologicznej i zarazem smacznej kuchni mówił zawodowy kucharz Grzegorz Wiatrowski, który jest szefem wrocławskiej restauracji Balkon. Uczniowie ZSP świetnie poradzili sobie z zadaniem. Pod okiem fachowców przygotowali między innymi filet z karpia panierowany w otrębach żytnich podawany z kapeluszami podgrzybków, pierogi z soczewicy i białego sera z sosem porowym czy medaliony z dzika z sosem tymiankowym i warzywami.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na glogow.naszemiasto.pl Nasze Miasto