MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Przegląd maja w Koniecpolu

NOWE
Przegląd maja w Koniecpolu

Przegląd prasy z Piechowic w maju

NOWE
Przegląd prasy z Piechowic w maju

Polecamy

Kierowca ciężarówki z promilami uderzył w słup i uszkodził ogrodzenie w Dankowicach

Kierowca ciężarówki z promilami uderzył w słup i uszkodził ogrodzenie w Dankowicach

Nowy program MEN dla przedszkoli. Nabór rusza już w czerwcu!

Nowy program MEN dla przedszkoli. Nabór rusza już w czerwcu!

Policja szuka świadków wypadku sprzed dwóch lat. Chodzi o zderzenie BMW z ciężarówką

Policja szuka świadków wypadku sprzed dwóch lat. Chodzi o zderzenie BMW z ciężarówką