Deficyt witaminy D może przyczynić się do depresji, raka jelita grubego i raka piersi. W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka Klaudia Budny przygotowała potrawy, które pomogą uzupełnić niedobory tej witaminy.
Co jeść, by uzupełnić niedobory witaminy D? Klaudia Budny poleca: twarożek z suszonymi pomidorami i oliwkami, sałatkę z wędzonej makreli i batatów, śledzia w ziołach z serkiem kozim, zupę grzybową z kaszą oraz wątróbkę z warzywami. W jakich produktach szukać witaminy D?
Czy można przedawkować witaminę D? Dermatolog Łukasz Preibisz odpowiada
Wideo
Maturzyści zakończyli rok szkolny. Czekają na nich egzaminy maturalne
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!