MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 168
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zagrożenie:...
fot. www.gov.pl

Uwaga na sałatkę. Wykryto w niej ciało obce! Sprawdź najnowsze ostrzeżenia GIS (13.02.2023)

Zagrożenie:
W badaniach Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów pirolizydynowych w przedmiotowym suplemencie diety. Na prośbę GIS została przygotowana ocena ryzyka przez ekspertów z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego, zgodnie z którą spożycie produktu o podanym numerze partii może stanowić ryzyko dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt – HERBS, Tymianek i Podbiał, masa netto: 30g (12 pastylek)

Numer partii: 31722

Data minimalnej trwałości: 09/2024

Producent: Stella Nutrion Sp. z o.o., ul. Kolejowa 10a, 23-200 Kraśnik

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:
Producent poinformował swoich odbiorców o konieczności wycofania produktu o wskazanym powyżej numerze partii oraz rozpoczął jego wycofywanie z rynku.

Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Zobacz również

Gruzja - Portugalia NA ŻYWO. Portugalia z trzecim zwycięstwem? Gdzie oglądać?

Gruzja - Portugalia NA ŻYWO. Portugalia z trzecim zwycięstwem? Gdzie oglądać?

Wielki kontrakt na amunicję artyleryjską rozpędzi nową fabrykę Rheinmetalla

Wielki kontrakt na amunicję artyleryjską rozpędzi nową fabrykę Rheinmetalla

Polecamy

Oburzająca treść dyplomów dla uczniów na koniec roku. Dyrektor przeprasza

Oburzająca treść dyplomów dla uczniów na koniec roku. Dyrektor przeprasza

Planujesz wakacje w górach? Te szlaki w Górach Świętokrzyskich cię zachwycą

Planujesz wakacje w górach? Te szlaki w Górach Świętokrzyskich cię zachwycą

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?