Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pod koniec marca rusza bar Fiszka w głogowskiej marinie

Grażyna Szyszka
Fiszka  Fortepiano Family to nazwa nowego baru, który pod koniec marca zostanie otwarty w głogowskiej marnie. Dzierżawcą na okres pięciu lat została firma MB Krężel s.c. Mateusz i Bartłomiej Krężel, restauratorzy z 10-letnim doświadczeniem na głogowskim rynku. 

Zmiana w marinie to efekt przetargu ogłoszonego przez Głogowskie Obiekty Usługowe. Chętnych na prowadzenie baru nad brzegiem Odry nie brakowało. Oprócz braci Krężel ofertę złożyła jeszcze trójka zainteresowanych. Byli to: Bar Fuego Grzegorz Preussner, WWW S.C. Piotrowski, Lipiński oraz dotychczasowa ajentka Magdalena Witkowska z Zespołu Pałacowo-Parkowego. 

Ze względu na niewielkie pomieszczenie barowe, niemal cała część gastronomiczna będzie działać na zewnątrz. Planowana jest tam strefa relaksu z leżakami, pojawią się żagle przeciwsłoneczne, a obiekt podświetlą kolorowe girlandy.  Totalną rewolucję przechodzi również wnętrze barowej mariny. Ta niewielka powierzchnia została tak podzielona, by zmieściła otwartą kuchnię   (z widocznym pełnym procesem technologicznym), sześciometrowy bar i pięć wysokich stolików. W wyposażenie  baru właściciel zainwestowali sporo pieniędzy. Począwszy od urządzeń kuchennych po ekspres do kawy oraz  gastronomiczny system filtracyjny, który na bazie  wody z sieci będzie ją przetwarzał na zimną gazowaną i niegazowaną oraz ciepłą. 

- W wysokim sezonie będziemy bazować głównie na tarasie przed mariną - mówi Mateusz Krężel. - Ale czynimy też starania, by obiekt był czynny cały rok, dlatego chcemy wybudować też ogród zimowy, w którym będzie można coś zjeść i wypić dobrą i tanią kawę z widokiem na rzekę.
Fiszka Fortepiano Family to nazwa nowego baru, który pod koniec marca zostanie otwarty w głogowskiej marnie. Dzierżawcą na okres pięciu lat została firma MB Krężel s.c. Mateusz i Bartłomiej Krężel, restauratorzy z 10-letnim doświadczeniem na głogowskim rynku. Zmiana w marinie to efekt przetargu ogłoszonego przez Głogowskie Obiekty Usługowe. Chętnych na prowadzenie baru nad brzegiem Odry nie brakowało. Oprócz braci Krężel ofertę złożyła jeszcze trójka zainteresowanych. Byli to: Bar Fuego Grzegorz Preussner, WWW S.C. Piotrowski, Lipiński oraz dotychczasowa ajentka Magdalena Witkowska z Zespołu Pałacowo-Parkowego. Ze względu na niewielkie pomieszczenie barowe, niemal cała część gastronomiczna będzie działać na zewnątrz. Planowana jest tam strefa relaksu z leżakami, pojawią się żagle przeciwsłoneczne, a obiekt podświetlą kolorowe girlandy. Totalną rewolucję przechodzi również wnętrze barowej mariny. Ta niewielka powierzchnia została tak podzielona, by zmieściła otwartą kuchnię (z widocznym pełnym procesem technologicznym), sześciometrowy bar i pięć wysokich stolików. W wyposażenie baru właściciel zainwestowali sporo pieniędzy. Począwszy od urządzeń kuchennych po ekspres do kawy oraz gastronomiczny system filtracyjny, który na bazie wody z sieci będzie ją przetwarzał na zimną gazowaną i niegazowaną oraz ciepłą. - W wysokim sezonie będziemy bazować głównie na tarasie przed mariną - mówi Mateusz Krężel. - Ale czynimy też starania, by obiekt był czynny cały rok, dlatego chcemy wybudować też ogród zimowy, w którym będzie można coś zjeść i wypić dobrą i tanią kawę z widokiem na rzekę.
Ryby, krewetki, zupy rybne i ramen - to tylko część nowego menu, które ma oferować gościom bar nad Odrą. Otwarcie pod koniec marca.
od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na glogow.naszemiasto.pl Nasze Miasto