Piekarnia rodziny Witczaków działa od 1946 roku a przy al. Wolności 10 od 1957 roku i do dzisiaj nie zmieniła adresu. Pierwszym właścicielem był Stanisław Witczak, który przyjechał do Głogowa z Wielkopolski. Schedę po nim przejął syn Ryszard, a teraz w rodzinnym biznesie pracuje wnuk Michał.
Przez lata firma wyszkoliła wielu piekarzy i cukierników, ale też rozwijała asortyment i inwestowała w sprzęt.
Dziś w pięciu firmowych sklepach można kupić dwanaście rodzajów chleba, wiele rodzajów bułek, wymyślne drożdżówki i przede wszystkim ciasta. Michał Witczak zapewnia, że te drożdżowe robione się bez jakichkolwiek ulepszaczy a chleb według receptury mającej wiele lat i na naturalnym zakwasie. Podobnie jak masy do tortów, w których jest prawdziwe masło i śmietana.
Więcej na ten temat przeczytasz w aktualnym wydaniu Tygodnika Głogowskiego
Która z piekarni i cukierni w Głogowie ma największy asortyment towaru? Czekamy na Wasze komentarze
Zobacz też: Dwaj głogowianie złapani podczas próby kradzieży
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?