MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Na głogowskiej starówce działa nowy, piękny lokal „INNA". Goście mają się w nim dzielić jedzeniem

Grażyna Szyszka
Przygotowanie lokalu trwało 2 lata - mówi właścicielka Magdalena Witkowska
Przygotowanie lokalu trwało 2 lata - mówi właścicielka Magdalena Witkowska Grażyna Szyszka
Na Starym Mieście w Głogowie drzwi dla gości otworzył nowy lokal o nazwie „INNA”. W ofercie, oprócz pięknego wystroju smaczna, prosta kuchnia w przystępnych cenach. To lokal, w którym goście mają się dzielić jedzeniem.

Po dwóch latach przygotowań w budynku Pasaż Igi przy ul. Długiej (od strony bulwaru) drzwi dla gości otworzyło nowe, kulinarne miejsce Głogowa. Spory, ponad 200 metrowy klimatycznie urządzony lokal może przyjąć około 80 gości. Stoły są duże, podzielne, dla całych rodzin, ale i na kolację we dwoje. Od maja będzie też czynny ogródek.

Półmiski z daniami dla gości

„INNA. Spotkajmy się” ma być faktycznie zupełnie innym miejscem, którego w mieście dotąd nie było. Smaczne proste dania w przystępnych cenach nie będą podawane każdemu z osobna, lecz na wspólnych półmiskach.

- To nie jest restauracja, a miejsce, którym będziemy dzielić się jedzeniem – wyjaśnia Magdalena Witkowska, właścicielka nowego lokalu, która w naszym regionie jest dobrze znana w tej branży. - Zamówione porcje zostaną podane na środek stołu, by goście mogli się częstować. Mam nadzieję, że przyjmie się nasz lokal, bo długo nad nim pracowaliśmy, tworzyliśmy pod niego specjalne dania.

W menu znajdziemy na przykład:

  • pieczonego kalafiora z burakiem i porzeczką w różnych oliwach i świeżych ziołach,
  • buraczane kluski z dodatkiem mascarpone i różnych orzechów
  • rolada z królika z własnej hodowli
  • ziemniak pieczony z podbitą śmietaną i palonym masłem z dodatkiem szczypioru i papryki.

W nowym lokalu, oprócz znanych, ale odmienionych drinków, będzie się można napić m.in. wina z winnicy Michała Pajdosza z pogłogowskiego Jakubowa, czy piwa z browaru z Bytomia Odrzańskiego.

Otwarcie 13 marca. To ważna data

Magdalena Witkowska jest już w swojej branży 20 lat. Prowadzi znaną i lubianą kawiarnię „Słodka” na starówce, a także zajmuje się organizacją imprez i wesel w pałacu w Bądzowie.
Restauratorka przyznaje, że data otwarcia nie jest przypadkowa.

- 10 lat temu, 13 lutego zmarł nasz ojciec (Jan Witkowski- przy. red.). 13 marca otworzyłyśmy „Słodką”, 13 listopada otworzyłyśmy restaurację w pałacu w Bądzowie. Wszytko otwieramy 13-go i zawsze nam idzie! Tata nad nami czuwa – przyznaje wzruszona. - Mam nadzieję, że ta nowość, czyli „podziel się jedzeniem” przyjmie się w Głogowie. Zwiedziłam chyba wszystkie możliwe takie bistra, by poznać smaki i powybierać dla nas te najlepsze – przyznaje pani Magdalena dodając, że marzy jej się, by wzorem najlepszych takich miejsc, przed drzwiami ustawiała się kolejka.

Otwarcie lokalu zaplanowano 13 marca, na godzinę 14. W tygodniu ma być czynny w godzinach 14-22, a w weekendy do północy, albo do ostatniego klienta.

Przygotowanie lokalu trwało 2 lata - mówi właścicielka Magdalena Witkowska

Na głogowskiej starówce działa nowy, piękny lokal „INNA". Go...

od 7 lat
Wideo

Plan na budowę Tarczy Wschód – minister podał szczegóły

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na glogow.naszemiasto.pl Nasze Miasto