MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

III Bieg Rolnika w Mokrsku. Zobacz fotorelację z biegów dzieci

III Bieg Rolnika w Mokrsku. Zobacz fotorelację z biegów dzieci

Za nami 25. Dzień Świętokrzyskiej Truskawki. Było pysznie! Byliście? [ZDJĘCIA]

Za nami 25. Dzień Świętokrzyskiej Truskawki. Było pysznie! Byliście? [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!