Nowoczesna, choć utrzymana w danych klimatach nosi nazwę „Pod Starym Głogiem”. Zadania przywrócenia restauracji z czasów świetności podjęli się Michał Kępa i Krzysztof Nowak, którzy prowadzą w Głogowie kilka pubów. Wydzierżawili od miasta ratuszowe wnętrza z pięknymi gwiaździstymi sklepieniami i, dbając o historyczne szczegóły, zrobili w nich restaurację, w której oprócz polskiej, będzie serwowana kuchnia europejska. Wygląd lokalu zaprojektowała Anna Morasiewicz, autorka wnętrz opery wrocławskiej. – Za nami ponad rok ciężkiej pracy – mówi Michał Kępa. – Od 1 czerwca zapraszamy do naszej restauracji. Szef kuchni, Sławomir Bandosz poleca między innymi pieczoną przez 8 godzin gęś confi oraz tatara ze świeżego tuńczyka i łososia.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?