W lokalu trwają ostatnie prace przed ponownym otwarciem. Dobudowany, przeszklony ogród zimowy, który postawiła głogowska firma Stolar Wiktor Pawlak, jest właśnie meblowany, a kuchnia szykuje nowe menu. Zjadą się w nim między innymi krewetki w prosecco.
Dzięki rozbudowie lokalu, restauracja zyskała dodatkowe, przeszklone, klimatyczne miejsce do przyjmowania gości o powierzchni 120 mkw.
– Ugościmy w nim około 50 osób – mówi Mateusz Krężel, współwłaściciel firmy MB Krężel s.c. Mateusz i Bartłomiej Krężel. – W sezonie wysokim będzie u nas w sumie 400 miejsc, razem z restauracją, zadaszonymi lożami i leżakami dla gości. Planujemy też więcej imprez, w w tym koncertów.
Lokal ma być czynny siedem dni w tygodniu.
Przypomnijmy, że wiosną minie dopiero rok, odkąd głogowscy restauratorzy wygrali przetarg na pięcioletnią dzierżawę lokalu nad Odrą. Obiecywali wówczas, że restauracja będzie czynna cały rok. I dotrzymali słowa. Minionego lata restauracja nad Odrą była jednym z najchętniej odwiedzanych miejsc przez głogowian. Latem, co weekend gościła u siebie kilka tysięcy osób.
Bracia Krężel są właścicielami kilku innych lokali, w tym Fortepiano Ristorante. We wtorek, 25 lutego, lokal ten zarezerwował jeden z najbogatszych Polaków - Dariusz Miłek, twórca obuwniczej sieci CCC. Głogowska restauracja przygotowała dla niego bankiet na kilkadziesiąt osób.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?