Głogowski sanepid uspokaja: podczas upałów nie ma łamania przepisów sanitarnych. – Wykonaliśmy pięćdziesiąt kontroli i można stwierdzić, że nie jest źle – mówi Irena Czerwińska, dyrektor Stacji Epidemiologiczno - Sanitarnej w Głogowie. Podczas upałów szczególną uwagę pracownicy sanepidu zwracają na hurtownie mięsa i wędlin, lodziarnie oraz sklepy spożywcze. Więcej kontroli jest także w lokalach gastronomicznych. Jak do tej pory mandatem ukarano tylko pracownika jednej placówki za sprzedaż mięsa mielonego z niewiadomego pochodzenia. – Będziemy nadal czuwać nad bezpieczeństwem konsumentów – mówi Irena Czerwińska i zapowiada dalsze, nie tylko planowane kontrole.
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?